Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Laiska päivä

Kanailevan kirjoittajan on viime päivinä ollut vaikeaa istua tietokoneen äärellä. Pihalla kaikki kasvaa, kiekuu, surisee, naukuu ja tuoksuu - ja kutsuu kanakkoa puuhastelemaan. Tosin juuri tänään on tuntunut siltä, ettei huvita tehdä paljon mitään. Kaiken tarkoitus on hiukan hukassa ja tuntuu että työ ei millään tekemällä lopu. Ja työlläkö se ihmisarvo sitten mitataan? Harmittaako minua kuolinvuoteella, ettei tullut tehokkaammin siivottua pihaa? Milloin on aika nauttia elämästä?
Olenkin lähinnä istunut auringossa kaakaomuki kädessä ja kuvitellut miten kesakoita pulpahtelee poskiin. Tosin olohuoneessa piippaava hautomakone on kyllä hiukan haitannut kanakon laiskaa päivää. Kahdeksan tipua on kannettu kassissa sievästi sylissä pitäen kanalaan ja onhan niitä täytynyt syömäänkin opettaa. Tipukassissa muuten lukee "Kestävät eväät kirjastosta". Vielä koneesta ainakin muutama siivekäs tähän maailmaan putkahtaa, reikiä on munissa ja äitiä kutsutaan vienolla äänellä.
No, ehkä huomenna taas on ahkera päivä ja siivous pihamaalla jatkuu. Ehkä huomenna saan jopa kasvihuoneen pystytettyä ja loputkin kuvituskuvat piirrettyä. Ehkä huomenna elämän tarkoitus taas kirkastuu ja pikku puuhat tuntuvat tärkeiltä. Sitä odotellessa aion heittäytyä überlaiskaksi ja katsoa koko illan videoita.

1 kommentti:

  1. Kyllä varmaan kadut kuolinvuoteella, ellet enempää haravoinut pihaasi. Kuten tulemme katumaan sitä, ettei tullut vaihdettua niitä keittiön verhotankoja nätimpiin tai että kanatarhan repsottava ovi jäi korjaamati. Tai sitten kaduttaakin se, ettei tullut avattua kaikkia ovia, joita meille raotettiin. Että jäimmekin vain haravoimaan sitä omaa tonttia...

    Kyllä meidän ihmisten pitäisi enemmän päästä pois siitä ajatuksesta, että koko ajan on oltava tehokas ja touhukas. Viisaita ovat ne, jotka kaakaomuki käsissään istahtavat hetkeksi jos toiseksi.

    Meillä on nyt äkkilaskemalla 8 tipua myöskin. Kanan alla haudottuja. Emoja on näillä kaikkiaan neljä, mutta yksi emo on adoptoinut hoidettavakseen muidenkin tipuja. Ihailtavaa yksityistä perhepäivähoitoa.

    VastaaPoista