Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.Tilapuoti Pikku Bää

Tilapuoti on tällä hetkellä suljettu. Syksyllä myyntiin todennäköisesti tulee taas lankoja.

Karitsanliha

Karitsanlihaa on saatavilla varauksesta syyskuussa ja tammi-helmikuussa. Liha myydään noin 20 ja 10 kilon pakkauksissa (koko karitsa ja puolikas, sisältää siis viulun, kyljykset yms.). Syksyksi on vielä vapaana vielä muutama pakkaus. Hinta on 15 euroa kilo (sis. alv). Varaukset mervi.heikkila@netikka.fi

Huovutettua

Hevosihmisen huovutettu ovikoriste.  Hinta 12 euroa.Sonnipoika seinälle tai pannunaluseksi. Hinta 12 euroa. Kaikki hiukan erilaisia, saa myös ruskeana ja vaikkapa suomenkarjan väreissä.
Langat

Pikku Bää -puodissa on tällä hetkellä myynnissä luonnonvärisiä ja kasvivärjättyjä kotimaista rygja- ja sl-lankoja Tuulilaakson pieneltä tilalta Ylistaron Seinäjoelta.
1.Tuulilaakson Kukka
3-säikeinen, 100% luonnonruskea villalanka noin 100 gramman vyyhdissä. Ihanan pehmeä Kukkalanka on saanut nimensä Tuulilaakson ensimmäiseltä ruskealta suomenlampaalta Sinikukalta. Lanka on kehräytetty suomenlampaiden Sinikukan ja Dinan sekä heidän karitsoidensa villoista Ylistaron kehräämöllä.
Hinta 7 euroa vyyhti. Mahdolliset postikulut lisätään hintaan. Tilaukset sähköpostilla mervi.heikkila@netikka.fi2. Tuulilaakson Venus

3-säikeinen, 100% luonnonmusta villalanka noin 100 gramman vyyhdissä. Pehmeä suomenlammas-rygja Venuslanka on saanut nimensä Tuulilaakson ensimmäiseltä mustalta suomenlammas-rygja -risteytykseltä Venukselta. Lanka on kehräytetty Venus- ja Esikkolampaan sekä heidän karitsoidensa villoista Ylistaron kehräämöllä.
Hinta 7 euroa vyyhti. Mahdolliset postikulut lisätään hintaan. Tilaukset sähköpostilla mervi.heikkila@netikka.fi


4. Kasvivärjätyt


Esimerkiksi haavankuorilla, sipulilla ja krapilla värjätty Tuulilaakson rygja-lanka on noin 120 - 130 g vyyhdissä, 100% villaa, kolmesäikeinen.  Puretettu alunalla, villapesu 30 astetta. Rygja-lanka käy erityisen hyvin sukkiin ja villapaitoihin.
Hinta 12 euroa/vyyhti.
Krapin, krapin välkivärin (koralli, vaalea koralli) sekä sipulin keltainen väri näkyvät sivun ylimmässä kuvassa. Lisäksi on loistavia kellanvihreitä ja keltaisia kultapiiskulla ja pietaryrtillä värjättyjä lankoja, joista tulee kuvia lähiaikoina.
Tilaukset sähköpostilla
mervi.heikkila@netikka.fi.
Kehrätty Ylistaron kehräämössä.

4 kommenttia:

 1. Oivallisia ryijylankoja. Olis taas kiva tehdä ryijy, kun on nuin hyvän värisiä lankoja mutta kun tuli myytyä kangaspuut.

  R.Joensuu

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Minä itse olen niin kärsimätön, etten ryijyä saisi aikaan kuuna kullan valkeana. Mutta tossuja olen nyt opetellut virkkaamaan. Ihanan lämpimiä tulee näistä pässinpökkimistä. :-)

  VastaaPoista
 3. Hei Mervi

  Sain vihdoinkin kudottua luonnonmustasta langastasi villatakin, joka on saanut jo kiitosta. Väri on erikoisen kaunis. Tein saman tien pipolakin, joka sopi tyttärelleni. Nyt aion tilata lisää samaa lankaa aluksi pujoliiviin. Talvenvaloa! M

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! Minulla on ollut vaikeuksia päivittää blogia, mutta luonnonmustaa ja valkoista lankaa kyllä on myydä. Toivottavasti musta on samaa sävyä kuin edellisessä erässä, samoista lampaista ainakin! Sähköpostilla: mhh.heikkila@gmail.com tavoitat minut parhaiten.

  VastaaPoista