Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.Lammaskatras


Tällä sivulla esittäytyvät Tuulilaakson lampaat.

Sinikukka
Sinikukka on 2011 syntynyt ruskea suomenlammas. Sillä on kiiltävä, hieno villa ja minusta se on rakenteeltaan hyvä ja suoraselkäinen. Sinikukan paras ominaisuus on kuitenkin sen luonne. Se on äärettömän kesy ja hellyydenkipeä rapsutuslammas, joka kiipeäisi vaikka syliin, jos se olisi mahdollista. 
Kuvissa Sinikukka on hoikassa kunnossa, sillä se imettää kahta karitsaansa Esikkoa ja Latea. Ne syntyivät 2012 keväällä ja ovat puoliksi rygja-lampaita. Sinikukka on linjaa 19 ja sen isä on hyvästä luonteestaan kuuluisa Ingon Deutc. Kasvattaja on Sini Hakomäki.

Tereza


Tereza on norjalainen rygja-lammas, joka on päätynyt Tuulilaaksoon Röykkälän tilalta Leivonmäeltä. Se on syntynyt 2010. Luonteeltaan Tereza on rauhallinen ja järkevä ja johtaa Tuulilaakson katrasta johdonmukaisesti ja jämäkästi. Tereza on pitkärunkoinen ja suoraselkäinen, sen villa on tuuheaa, tyypillinen rygja-villa. Tereza on myös erittäin äidillinen. Se imetti keväällä 2012 syntynyttä Elle-Riikka -tyttöä vielä lokakuussa 2012, vaikka tyttö oli jo lähes äitinsä kokoinen.


Tereza on kuvattu kesällä 2012. Tällä hetkellä, marraskuussa 2012, rouva on niin pulleassa kunnossa, että sen selkää voisi käyttää vaikka ruokapöytänä. 
Tereza on linjaa C, sen isä on Lorenzo.

Elle-Riikka


Terezan rygja-tytär Elle-Riikka on varovaisempi kuin äitinsä. Sen isäpässi Bruno oli linjaa A.

IlokasKainuunharmas Ilokas muutti Tuulilaaksoon astutettuna syksyllä 2012 Terhi Hokkasen lammastilalta. Se on linjaa M ja isänä M Jymy. Tammikuussa 2012 Ilokas karitsoi kolme iloista pässipoikaa P Panusta. Luonteeltaan Ilokas on äidillinen ja hiukan varovainen, mutta osaa kyllä vaatia palvelua murisevalla äänellään.

Venus
Venus on puoliksi rygja, puoliksi suomenlammas. Se on erittäin pitkärunkoinen ja sen karitsat kasvavat hyvin. Väriltään se on harmaantuva musta. Keväällä 2013 Venus sai kaksi karitsaa, pojan ja tytön, joista tyttö jäänee Tuulilaakson katraaseen. Luonteeltaan Venus on muita vanhempia uuhia varovaisempi, mutta tulee kyllä rapsutettavaksi. Venus on kuvassa takana, edessä sen karitsa. Venuksen villa on paksu ja kuvasta näkyy, että keritsinkone oli hiukan tylsä, joten rouvalle jäi pitkiä villoja mahan alle.

Dina


Pienikokoinen Dina-uuhi on kokonaan suomenlammas. Se on linjaa 59, isänä Reidar. Ensikkona Dina pinnisteli maailmaan kaksi karitsaa, pojan ja tytön, keväällä 2013.

PandaMyös Panda on suomenlammas ja linjaa 59, isänä Reidar. Sekin sai ensikkona kaksi karitsaa keväällä 2013. Pandan lapset ovat kasvaneet selvästi paremmin ja ovat rohkeampia kuin Dinan. Tyttökaritsa Nöpö jäänee Tuulilaakson katraaseen. Veljensä nimi on tietysti Höpö.

Jatkan esittelyä, kunhan ehdin. Puuttumaan jäivät vielä Esikko (Sinikukan ja Brunon tytär) ja valkoinen suomenlammas Alma. Syksyllä 2013 katraasta lähtee pois muutama uuhi ja tilalle jää tämän kevään nuorisoa: Tähti (Sinikukan musta tytär 62-linjaisesta isästä), Nöpö (sama 62-linjainen Irwin-isä), sekä rygja-risteytykset Alman tytär Hammaspeikko ja Venuksen tytär Pohjantähti (1/4 rygjia). Tuulilaakson pieneen lampolaan mahtuu valitettavasti vain noin 10 uuhta.

2 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania lammaskuvia. Olen itse maatalon tytär ja aina oli kotonani lampaita, vuoteen 2004 kun äitini kuoli. Olen siis ikäni ollut villojen kanssa tekemisissä. Vasta äitini poismenon jälkeen opettelin karstaamaan ja kehräämään. Se onkin sitten koukuttavaa puuhaa, kun sen oppii.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lampaat ON ihania. :-) Kehräämiseen mulla ei riitä aika eikä kärsivällisyys, tosin olen sitäkin harjoitellut.

    VastaaPoista