Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kesäyössä

Helleyöt ovat levottomia. Jos pitää ikkunaa kiinni, on liian kuuma nukkua. Jos pitää ikkunaa auki, sisälle tulee kärpäsiä ja kukot herättävät kiekumisellaan noin kello kolme aamulla. Väkisinkin siis tulee heräiltyä yöllä, joko kärpäsiin, kuumuuteen, kukkoihin tai sitten ukkonen paukkuu ja räiskyy.
Eilen illalla myöhään kävelin pihassa saunan jälkeen - ja mitä sainkaan nähdä. Kalkkunat olivat löytäneet uuden terassin tarhastaan. Pari kuukautta kestikin, ennen kuin nämä älyn jättiläiset ymmärsivät, miten helposti koirankopin katolle pääsee.
Tässä uljaat ilmojen valtiaat vielä tähyilevät, minne sitten lennettäisiin. Yöllä huomasin, että yksi nokkela istui pihatakan edessä penkillä ja odotti muuta jengiä grillaamaan. Ryhdyin tylsäksi ilonpilaajaksi ja kävin sulkemassa koko parven katolliseen tarhaan. Toivottavasti lentohalut pian katoavat.
Lampaita hiukan kiinnostivat kalkkujen puuhat. "Hmm. jos siis hyppäisi ja vähän räpyttelisi, pääsisikö sillä tavalla lammasverkonkin yli?"
"Äh, ei viitsi vaivautua. Täällä on niin hyvä pujotarjoilu!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti