Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.torstai 11. heinäkuuta 2013

Aamutoimia

Mitä Tuulilaaksossa puuhataan kesäaamuna kello kahdeksan?"Huomenta! Kuis sää olet noin myöhässä? Mää olen vartonut suo jo monta minuu... eikun tuntia!"


"Tänne niitä kauroja ja vähän äkkiä! Mä ja pojat kuollaan nälkään!"


"Mitäs sä nyt tänne laitoit? Häh? Heti mulle kaikki!"

 
Toisilla on erityiskohtelu ja erityisherkut. Mutta kun Hammaspeikko on äidin pikku mussukka!


"Et kuule viittis meillekin vähän antaa safkaa? Varmasti kuuluu Lapualle asti, kun meidän mahat murisee!"


 "Nytkö sä vasta tulit? Mikä siinä on, että niitä lampaita pitää hyysätä koko aamu? Eikö me olla sulle tärkeitä, häh?!"


"Hei, muistithan sä meidätkin! Muutetaan kohta naapuriin, jos ei ala palvelu parantua. Hei, onko sulla leipää, ja jyviä ja herneitä ja vähän kaupan kananruokaakin. Ja salaattia meille kans. Kiva!"

Huh, onneksi en oikeasti tiedä, mitä pihan porukka ajattelee. Joukosta muuten puuttui vielä kani, toinen koira, kissa ja iso joukko muita lampaita ja kanoja, jotka eivät ole varsinaisia linssiluteita. 

Nyt, kun olen virkavapaalla, minulta kysytään usein, kuinka saan päiväni kulumaan. Se ei ole ongelma, lähinnä mietin, miten saan päiväni riittämään. Mutta ainakin elän täyttä elämää, juuri tässä ja nyt.

2 kommenttia:

  1. No huh. On Sulla hoitamista. Mulla on kiire vaikka ei ole yhtään elääntä.

    Raimo J.

    VastaaPoista
  2. Vois olla mullakin, kun olen kätevä keksimään itselleni kaikenlaista hommaa. Mutta eläinten kanssa tosiaan tällä hetkellä kuluu rattoisasti aika.

    VastaaPoista