Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.lauantai 24. elokuuta 2013

Perttelin päivä

Pertun eli Perttelin eli Pärttylin päivä on vanhan kansan mukaan ensimmäinen oikea syyspäivä. Perttelin jälkeen "ei lopu halla halmehesta eikä kaste metsän kainalosta". Tuulilaaksossakin aamut ovat kasteisia.

 
Puutarhasta voi löytyä ahkera työmyyrä väsähtäneena. Onneksi tämä yksilö lähti poseerauksen jälkeen kömpimään uuteen kukkaan.


Kurpitsan kukat loistavat syksystä piittaamatta. Kenties tunnetun daalia-runon säkeen voisi muuttaa muotoon: "Hehkun pelotta, tulisesti niin kuin kurpitsa hallan alla". Muistaakseni alkuperäinen runo on Kaarlo Sarkian.


Vaan kuihtuvat ne upeatkin kukat. Onneksi sentään osa niistä muuttaa rehevien lehtien piilossa muotoaan.


Reheviä ovat vielä myös porkkanannaatit. Entisaikojen uutispuuron sijasta Tuulilaaksossa syödään kohta porkkanalaatikkoa tai porkkanakeittoa.


Entisaikoina Perttelinä myös heilasteltiin. "Ennen kesä lehmättä kuin Perttulin yö pojatta", tuumasivat tytöt. Tuulilaakson kukkopojat eivät ole vielä tavanneet heilatonta kanaa, mutta siestaa voi viettää poikaporukassakin.


Yksi uskalikko sentään halusi heilanhakumatkalle. Tämä herrasmies ei meinannut millään uskoa, ettei Tuulilaaksossa piilotella hehkeitä kanoja sisätiloissa.


Lopulta hän kuitenkin antoi periksi ja saapasteli kanalaan tuttua kukkojengiä etsimään.

Vielä hetken loistaa aurinko kesäkukkojen sulissa, heinäsirkat musisoivat ojan pientareella ja vihreän eri sävyt hallitsevat maisemaa. Tässäkin vuodenajassa on paljon hyvää ja kaunista. Erinomaista Perttelin päivää jokaiselle!

Lähde: Suomenusko Facebook-sivu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti