Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.tiistai 11. kesäkuuta 2013

Eskon päivänä

Vanhan kansan mukaan on Eskon päivään mennessä perunan ja viljojen oltava maassa. "Joka ei saa Eskon päivään mennessä ohraa ja perunaa maahan, ei saa niitä koko kesänä”. Ja ”Eskon päivänä pitää kylväjän kauran olla kiinni”.

Tuulilaaksossa ei ole siis huolen häivää, sillä peruna on jo maassa ja kauraa tai ohraa ei ole tarkoitus kylvääkään. Muutenkin uutiset ovat hyviä: lampaat ja tiput kasvavat ja voivat hyvin, kasvimaalla rehottaa (ainakin rikkaruohot) ja kirjoitus- sekä käsityöhankkeetkin ovat edenneet.


Hautomakoneesta putkahti eräänä päivänä 13 tipua, joiden värikirjo on hieno, lähes valkoisesta lähes mustaan. Täysin valkoista en ole koskaan onnistunut saamaan, enkä myöskään täysin mustaa.


Tuulilaakson elo onkin tätä nykyä melko tipuisaa, sillä hautomakoneen lisäksi yksi kana innostui hautomaan ja sai peräti kymmenen lasta. Viikonloppuna viisivuotias pikkuvieras ihmetteli hautomakonetta kovin: "Muniiko se ne munat myös?" Niin älykästä laitetta ei lie kuitenkaan vielä keksitty...


Karitsointiaikaan kuoleman porteilla käynyt Alma-uuhi on taas elämänsä kunnossa. Myös kaikki kolme eloonjäänyttä karitsaa voivat hyvin. Kuvassa näkyvä valkoinen karitsa Hammaspeikko on saanut lisämaitoa tuttipullosta, mutta nyt alkaa korvikejauhe loppua, joten maitohanakin on ruuvattu aika pienelle. Voitte uskoa, että se ei ole päättäväisen ja kovaäänisen tyttölapsen mieleen.


Olen kesällä menossa muutamiin myyjäisiin, joten huovutuspajakin on ollut ahkerassa käytössä. Tällä kertaa on valmistunut laukkuja ja kännykkäpusseja ja suosiossa on taas ollut vihreä väri - kuinkas muutenkaan.

Erinomaista Eskon päivää itse kullekin!

4 kommenttia:

 1. Ihania tipusia! Voi noista huovutuksista olisi kiva nähdä enempikin kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pikkulaukuista puuttuu vielä olkaimet/sangat tai mitä ne nyt ovatkin. Tekemistä riittää.

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloisia tiput voikaan olla. Varmasti lähtis jokunen kainaloon matkaan.

  VastaaPoista
 4. Tiput on kyllä ylisuloisia, mutta kasvavat tosi nopeasti. Pian noillakin pikkuisilla on jo sulkapeite.

  VastaaPoista