Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.lauantai 22. kesäkuuta 2013

Mittumaari

Yöttömän yön ja lemmentaikojen juhlaa vietetään Tuulilaaksossa levollisesti.Lampaiden laitumelta on ruoho loppu ja evääksi kannetaan heinää ja väkirehua. Alakuvassa äiti ja poika viettävät viimeisiä hetkiä yhdessä. Isoksi kasvaneet pojat täytyy vieroittaa äideistään, ettei pääse syntymään vahinkokaritsoja.


Poikamiesporukassa pässit eivät pääse laihtumaan. Pässitarhaan heinät niitetään pihasta ja pientareilta sepän takomalla viikatteella.Kanalan kakarat ovat kasvaneet kovasti ja näyttävät kieltämättä vähemmän viehättäviltä kuin pikku tipuina. Jotta söpöily ja kanaelo jatkuisi, näyttää kaksi uutta kanaa mätkähtäneen pesään hautomaan.
Tänä vuonna alkukesän kukkaloisto oli ja meni jo. Onneksi sentään hiirenvirna, päivänlilja ja päivänkakkara ilahduttivat vielä juhannuksenakin. Hiirenvirnan kukinnossa näyttää piilottelevan pikku ötökkä. Voisiko se olla heinäsirkan lapsi?

Ihanaista keskikesän juhlaa jokaiselle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti