Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kesäaamuna kerran

Tuulilaakson bloggaaja on näemmä pitänyt kesälomaa ja kaikenlaista on tapahtunut lukijoilta ihan salaa.


Ilmajokisen maatiaiskanan hautomat kolme tipua ovat kasvaneet ja höyhenistyneet - ja valitettavasti myös miehistyneet, eli kukkoja kaikki. Onneksi he kuitenkin pärjäävät jo hyvin parvessa. Tässä pikkuiset ja isot herkkulautasen ääressä.


Parven vanhin on Nelli-kana, joka muistaakseni täyttää tänä kesänä viisi vuotta. Hän vaatii palvelijalta erikoiskohtelua ja nokkii mielellään ruokansa suoraan kädestä.

 
Kirpputorilta löytyi ankkalan oveen sopiva koriste.

 

Isot ankat ovat jo... no, isoja. Tummin heistä on poika ja näyttää jo varsin komealta sinisine siipisulkineen ja vihertävine päineen.


Lammastarhaan on ihan omine nokkineen ja lupineen muuttanut siivekkäitä. Tässä katsastetaan, olisiko lampaiden ruokintakaukaloon jäänyt jotain pientä huikopalaa.


Siellä taaperretaan, lampaina muiden joukossa. Lampaat ovat nyt väliaikaisesti kaikki tarhassa, jotta Tuulilaakson pieni laidun saa kasvattaa uutta heinää.


Gansterijengille on pitänyt laittaa ihan oma juomatarjoilu, etteivät sotke lampaiden vesiä. Ankkojen lisäksi lammastarhaan on muuttanut kolme kukkopoikaa ja niiden sisko.


Ja mitä lampaat sitten ovat mieltä näistä tarhanvaltaajista? Evvk, tuumii Ilokas ja haluaa heti lisää herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti