Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.torstai 24. maaliskuuta 2011

Kuvia tuoreista ja vanhoista siivekkäistä

Kanakko innostui tänään ottamaan kameran mukaan kanalaan. Kukkolan asukkaista laitoin myynti-ilmoituksen, mutta nämä kuvat eivät kyllä valitettavasti tee oikeutta komeille maatiaiskukkopojille. Ensimmäisessä kuvassa poseeraa hauska valkopäinen, ruskea kukko, jolla on edelleen myös hiukan pilkkuja kaulurissa.
Tässä kuvassa vasemmalla on kukko, josta aikuisena tulee todennäköisesti täysin musta. Herrasta toivottavasti kasvaa kanalamme uusia valtias.

Tässä kuvassa toinen lempparini. Mustaa pohjaväriä vasten kaulan sulat loistavat hienosti.
Kaikkien näiden kukkojen värit tulevat vielä hiukan muuttumaan kun höyhenpuku kehittyy ja kasvavat täyteen mittaansa. Pelkkiä murrosikäisiä poikasiahan he vasta ovat.

Kukkopoikien yhteiselo kanien, Henkan ja Ruskon, kanssa sujuu hyvin.
Kämmenen suojasta kurkistaa aivan tuore siipiveikko. Nellin hautomista munista kuoriutui kaksi kääpiö-kochin tipua ja kaksi alhon kantaa olevaa maatiaista.
Ylimpänä olevalla kochin-tipulla näkyy sievät karvajalat. Alhojen varpaat ovat onneksi vailla höyheniä niin kuin kuuluukin.

Tässä aikuisten ilmajokisten maatiaisten laumaa. Isokukko on valittu hyvällä kriteerillä, hänellä oli niin kauniit korvat!

4 kommenttia:

 1. Mustat kukot on musta parhaita. ;) Nimim. Mustafa-kukon emäntä.

  VastaaPoista
 2. Mutta eikös vaan salamakäden taannoin nappaama valkokorva olekin miehistynyt? Hän on maailman kiltein ja kohteliain herrasmieskukko - tai ainakin Ylistaron.

  VastaaPoista
 3. Mukava päästä täältä tutustumaan kanalanne elämään!

  VastaaPoista
 4. Jaa sepä on hyvä se. Mietittiinkin päivänä kuulaana, onko kyseinen herra vielä maan päällä vaiko kenties jonkun mahassa. Mustafa on sen kukon varmaan kouluttanut.

  VastaaPoista