Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ohi on

Kirja-Matin päivää vietettiin eilen ja samalla äänikirjamme julkkareita. Sari Mäkinen-Laitila haastatteli meitä ja mukavasti haastattelikin. Yleisöä ei ollut mahdottomasti, mutta joitakin kuulijoita kumminkin.
Itse haastattelin ensin Arto Juurakkoa ja Benjam Pöntistä Eläämellistä rakkautta -kirjan johdosta. Sen lisäksi minulla oli mukamas myyntipöytä ja yritin huolehtia siitä, että kaikki esiintyjät saapuvat paikalle. Ja olinhan minä apuna kirjoituskilpailun palkintojenjaossakin. Niin ja ylipäänsä vain huolestuin kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. Aina välillä jaksan ihmetellä itseäni: milloin minusta tulee rauhallinen ja seesteinen ihminen, joka tekee vain yhtä tai korkeintaan kahta asiaa kerralla? Ei kai koskaan.
Kirjallisuustapahtuman hulinassa kävi välillä mielessäni myös olohuoneessa suriseva hautomakone. Kun neljän maissa pääsin kotiin, siellä odotti neljä pirteää tipua. Nyt tipuja on jo 12 ja tätä kirjoittaessa yksi muna näyttäisi kuoriutuvan.
Voi tätä tapahtumisen paljoutta.
Kaiken hulinan vastapainoksi olen tänään siivoillut pihaa ja keittiötä, leiponut mustikkapiirakkaa ja yrittänyt miettiä keskeneräisiä tekstejäni. Arvostelunippukin pitäisi lähettää Ilkkaan, se on lojunut koneella jo monta viikkoa. Mutta ensin pitäisi napata kirjapinosta valokuva. Tai ehkä kannan ensin kaksi tuoreinta tipua tipulan lämpölampun alle...

4 kommenttia:

 1. Pahoittelen etten päässyt Kirja-Matin tapahtumaan - meidän perhettä edusti Anna, joka ilmeisesti viihtyi kyllä. Itse onnistuin sairastumaan viikon työmatkustelusta ja valvomisesta, joten vietin lauantain sen kunniaksi kanalaa siivoten. Loogista.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että Anna pääsi! Juuri oikea aika aloittaa sivistyminen. Kanalan siivoaminen ja sairastaminen ovat ihan hyväksyttäviä syitä olla poissa kirjallisuuspippaloista.

  VastaaPoista
 3. No nii ja nyt on meidän perheessä korkattu tuo äänikirjakin. Todella hyvät olet lukemaan satuja!

  VastaaPoista
 4. Uumoilinkin, että yksi kappale äänikirjoja saattaa päätyä teille! :-)
  Kiitos paljon palautteesta! Itsehän omaa ääntä ei ole missään nimessä kovin ylentävää kuunnella.

  VastaaPoista