Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.lauantai 6. elokuuta 2011

Anun haaste ja kirjailijoiden kliseet


Anu H. listasi blogissaan http://anuh.wordpress.com/
  kirjailijoihin liitettyjä kliseitä ja haastoi muitakin bloggaajia kommentoimaan osaltaan.


1. Elitistisyys
Riippuu määritelmästä. Jos katsoo kirjahyllyäni siitä näkökulmasta, ettei itse ole koskaan romaania lukenut, voi kummastella. Jos taas on lukenut pääaineena vaikkapa filosofiaa ja harrastaa vain keltaisen kirjaston romskuja, voi myös vähän kummastella.


2. Hankala luonne
Yleensä olen iloinen, helposti syttyvä ja hassutteleva, hellä ja rakastavakin paitsi silloin kun olen ärtyisä ja stressaantunut, empatiaan kykenemätön ja keskittynyt vaikkapa kirjoittamiseen - kehtaako joku tolvana häiritä, häh?

3. Päihteidenkäyttö
Jään helposti koukkuun ihan mihin tahansa: tv-sarjaan, netin roolipeliin, keskustelupalstaan. Siksipä yritänkin pitää varani kaikkien koukuttavien aineiden ja asioiden suhteen, myös päihteiden.


4. Boheemius
Joo ja ei. Ajattelin juuri yhtenä päivänä, miten hienoa olisi, jos jokainen pukeutumisellaan toisi esille pelkästään persoonaansa, toteuttaisi itseään eikä muotimaailman kulloisiakin tuulahduksia ja ailahduksia. Mutta töissä täytyy tietenkin pukeutumisessa ottaa huomioon muut ihmiset ja edustaakin. Kotini on boheemi juuri siinä merkityksessä, että se EI muistuta sisustuslehtien kuvia. En siis siivoa kovin usein ja keräilen kummallisia esineitä, kuten vanhoja leluja, kana-aiheisia tavaroita, kirjoja, käsin tehtyjä esineitä, oikeita kukkoja, kanoja, lampaita... Enkä osaa laittaa mitään pois. Mutta en koe kovin boheemina sitä, että tykkään keitellä hilloja ja täyttää pakastinta ja kellaria talven varalle. Tai että pidän kanalan siivouksesta.
 
5. Itsekeskeisyys
Kyllä vain. Kirpaisee välillä huomata, että se mitä pitää oikeutettuna reaktiona tai ansaittuna palkintona itselle onkin silkkaa itsekeskeisyyttä.

6. Erakkomaisuus
En ole koskaan kokeillut yksinolemista pitempään. Jos joudun olemaan kotona yksin, olo on hiukan ontto. En taida olla kovin erakkomainen.


7. Tunteellinen (yli)herkkyys
Tämäkin on valitettava tosiasia. Liikutun pienimmistäkin asioista. Viimeksi pienestä vauvasta - onneksi kukaan ei ehkä huomannut.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti