Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.tiistai 16. elokuuta 2011

Katto Kassinen ja Hormonihirviö

Molemmat asuvat meillä. Katto Kassinen on lentokalkkuna, joka haluaa korkealle. Niin korkealle, etteivät muut kalkkunat osaa edes haaveksia moisesta. Tai sitten ovat liian lihavia seuraamaan tätä huimapäätä.
Minusta hänellä on selvästi omahyväinen ilme, kun hän katselee matoista maailmaa ylhäiseltä orreltaan.
Hormonihirviö taas. Ette ehkä halua kuulla tätä, mutta hänet piti kokonaan poistaa kukkolasta sopimattoman käytöksen takia. Ja hän on niin viaton. Katsokaa vaikka tätä ilmettä, herra hirviö on kuvassa alhaalla vasemmalla.
 Ja miten kaunis sulkapeite hänellä onkaan!
Nyt herra Hirviö, jonka tyttäreni on muuten nimennyt Nokkikukoksi, asustaa vapaana kukkona pihamaalla ja ihmettelee, miksei hänellä ole pääsyä kanalaan. Mennen tullen hän potpottaa ja valittaa Kanakolle, että mitään pahaa ei ole koskaan tehnyt ja näin kohdellaan.
Vielä hetken saavat niin kukot, kalkkunat kuin Kanakkokin nauttia loppukesän auringosta, tuulen villistä tuoksusta ja ilmassa lentävistä lehdistä. Sitten laumaa on harvennettava ja tehtävä muutto talvikanalaan. Mutta se onkin jo toinen tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti