Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Elämää ruokintapöydällä

Edellisen päivityksen eläin oli mustakalkkuna, vaikka Kaisan päivänä perinteisesti pääosassa on lammas. Kanakko ottaa nyt äkkiä vahingon takaisin ja kertoo viime päivien tapahtumista Tuulilaakson lampolassa:
Kun kaikki neidot vuorollaan olivat vannoneet Bruno-pässille ikuista rakkautta, tunteet lampolassa äkisti jäähtyivät. Lyhyttä ja kiihkeää on lampaiden rakkaus. Brunoa moinen ei miellyttänyt, vaan hän alkoi miehistellä ikävästi ja puskea seuralaisiaan. Siitä syystä Kanakko nikkaroi Brunolle lampolaan oman yksiön. Näköyhteys neitosiin säilyi, mutta puskemaan ei enää pääse.
Erityisesti uusin tulokas, ruskea Sinikukka-uuhi on joutunut pässin miehistelyn kohteeksi. Nokkela lammas on keksinyt, että ruokintapöydällä oleilevaa kukaan ei pääse puskemaan. Eikä pääse myöskään kunnolla kuvaamaan, kuten alla oleva otos paljastaa.
Saavutetusta edusta ei luovuta, on Sinikukka päättänyt. Hän suostuu tulemaan ruokintapöydältä pois ainoastaan, jos porkkana on tarpeeksi houkutteleva - esimerkiksi vadillinen herne-kaura-ohraseosta. Kanakko odottaa innolla päivää, jolloin Sinikukka kasvaa lampaan mittoihin ja lakkaa mahtumasta omimaansa pesäkoloon.
Tänä viikonloppuna Kanakolla oli kaksi pikkulampuria apulaisena. Kuva todistaa, että varsinkin tyttöpuolinen apuri oli hyvin ahkera. Kun Bruno-pässillä on oma yksiö, on kaikenkokoisten apurien turvallista hoidella Terezaa, Venusta ja Sinikukkaa.

2 kommenttia:

  1. En tiennyt, että lampaatkin ovat noin kovia kiipeilemään. Vuohista tiesin.

    Blogissani on sinulle haaste, mutta ehkä se on jo vanha tuttu.

    VastaaPoista
  2. Meidän ruokintapöytä ei olekaan korkealla, mutta varmasti Sinikukka kiipeäisikin. Hän on selvästi liikunnallisempi kuin rauhalliset rygja-möllykät. Kiitos haasteesta, vastaan siihen jahka ehdin!

    VastaaPoista