Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Huopaa, huopaa, enemmän huopaa

Kanakkoa puraisee milloin mikäkin rasittava ja tarttuvia tauteja kantava ötökkä. Viime aikoina Tuulilaaksossa on kärsitty huovutuskärpäsen puremasta. Ei riittänyt, että piti huovuttaa tossut, joista tulikin kaksi käsinukkea kirjaston satutuokioiden iloksi, vaan nyt piti kokeilla liivin huovutusta.

Itse asiassa Kanakko on haaveillut itse huovutetusta liivistä jo vuosikausia. Koska ei kannata pelkästään haaveilla, vaan välillä tehdä haaveistaan totta, Kanakko päätti luovuttamisen sijasta huovuttaa.


Tästä se lähti. Valitettavasti villakopasta alkavat vihreät villat loppumaan, joten liivin taka- ja etupuolista tuli erisävyiset.

Valmis, huovutettu villa oli tönkköä ja paksua. Mutta kun sekä ompelukone, että työpajaan tullut Käsityökummi panivat parastaan, niin johan tikkasi.


Yhden illan työpajassa liivi tuli melkein valmiiksi, kun levyt oli huovutettu jo edellisiltana. Pään- ja kädentiet Kanakko aikoo vielä huolitella villalangalla pykäpistoilla ja ehkä etupuolelle leikataan pieni halkio kaula-aukkoon. Olisi mukavaa, jos liivin saisi puettua päälle ja pois myös ilman kamarineidon apua....


Myös pikku-Kanakko ahkeroi käsityöpajassa tänä viikonloppuna. Taitavan Käsityökummin tarkassa valvonnassa valmistui vihreästä fleece-kankaasta hevoskuvioinen pipo.


Harmillista, että kuva on hiukan epätarkka. Kanakko kyllä yritti pyydystää pikku ompelijan toiseenkin potrettiin, mutta sekä pipo ja tyttö karkasivat pihalle lumilinnan rakennuspuuhiin.
Tuulilaaksossakin asioilla on tärkeysjärjestyksensä ja oikein hyvä niin.  

6 kommenttia:

 1. Kiitos, Hilkka! Jos saan liivin joskus ihan viimeistä piirtoa myöten valmiiksi, ehkä näet sen jossain kokouksessa.
  Piposta meille jäi kaavat, kiitos ihanaiselle Käsityökummillemme, mutta pelkäämpä, etten ymmärrä niistä kaavoista mitään. :-)

  VastaaPoista
 2. Hienoja!!! :)

  Oletko kehruuttanut villoja langaksi jossain? Joku sanoi tässä taannoin, että oli aiheesta ollut paikallisessa sanomalehdessä taannoin, multa jäänyt näkemättä juttu!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hanna. Minun täytyy kyllä hankkia koneelleni kuvankäsittelyohjelma, kun osa kuvista on taas niin tummia.
  Mä en ole omia villoja kehruuttanut langaksi vielä ainakaan. Sellaisia kehräämöjä on vaikea löytää, jotka tekee pikkueristä lankaa.
  Meillä oli täällä Tuulilaaksossa joulun välipäivinä porukkaa opettelemassa itse kehräämistä, siitä oli juttua Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteessä. Ja tässä blogissakin.

  VastaaPoista
 4. Hieno liivi! Jos haluat pukea liivin ilman auttajaa, huovuta kietaisuliivi. Näin sellaisen kerran Helillä ja se oli yksinkertaisuudessaan nerokas. Kysypä hältä, ehkä muistaa mitä liiviä tarkoitan.

  Itse en ole käsitöihin sekaantunut sitten 8-luokan. Kipeitä muistoja seiskan oppilaalta :(

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Täytyy varmaan kokeilla eri malleja sitten kun seuraavaksi tekee uutta liiviä mieli.
  En minäkään ollut käsitöissä kovin hyvä - aikuisena on oivaltanut, että käsitöitä on monenlaisia ja niitä voi tehdä hyvin monella tapaa.
  Huovutus ja esimerkiksi keramiikka ovat minun juttujani, bleiseriä ei synny ommellen eikä sukan kantapäätä kutoen - vielä ainakaan.

  VastaaPoista