Tervetuloa!

Klikkasit juuri itsesi kirjoittaja, kirjastonhoitaja Mervi Heikkilän blogiin, jossa kerrotaan elämästä eri rotuisten lampaiden ja maatiaiskanojen kanssa sekä vaihtelevasti muistakin tärkeitä asioista, kuten huovutuksesta ja lankojen kasvivärjäyksestä.sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Toukotöitä

Toukokuun myötä alkoivat toukotyöt Tuulilaaksossakin. Keksin vihdoin, että minulla on yhtä viljelyssä tarvittavaa hyödykettä yllin kyllin. Arvasit oikein, lantaa.

Rakensin lämpöpenkin lavan kauluksista. Alle runsaasti viimesyksyistä pehkua lampaiden tarhasta, päälle multaa ja loppusilaukseksi vielä säkki turvemultaa.


Lämpöpenkin multiin kätkin kurpitsojen, retiisin ja avomaankurkun siemeniä. Kun/jos kurkut ja kurpitsat kasvavat, osa niistä on tarkoitus siirtää lämpöpenkistä avomaalle myöhemmin kesällä. Nyt lämpöpenkin päälle kääräistiin muovi. Toiseen penkkiin kylvin salaatteja. Tai me kylvimme.


Eihän pihamaalla voi tehdä mitään ilman ahkeraa apulaista, Iita-koiraa. Hän kyllä keksii itselleen tärkeää tekemistä. On esimerkiksi hyvä pidätellä mansikkamaan muovia niin, ettei se vahingossa lähde lentoon kesken kylvöhommien.

Nyt vain odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti